サイト案内
共振塾申し込み
 India Dharamsala
サブボディ共振塾
ヒマラヤ
共振塾案内
リゾーム・リー
 共振スタジオ
短期コースの産婆陣
ジオ (5月) 

リー (6-8月) 
オゼーク (9月) 
シャドウボディ
アダム (10月)
共振塾の活動
共振塾ジャーナル
ビデオ
写真
設備施設
サブボディメソッド
サブボディとはなにか
舞踏論 第一部
舞踏論第二部
静かな家の深淵
舞踏論第三部
病める舞姫
十体論 
美とは何か 
生命論
共振論
クオリア論
透明論
 透明さについて2005
修復
肯定論
実技ガイド
実技ガイド
 産婆ガイド
共振タッチ技法
図解ツアー
キーワードツアー
探究
からだの闇を掘る
ヒマラヤ共振日記
多重人格日記
トラベルガイド
ヒマラヤ・ダラムサラ
デリーからの道程
リンク
共振リンク
読書案内
ブログを読む
facebook
申し込み
お申し込み
ダウンロード
鏡の背後
(PDF・英語)
世界中で学べる
サブボディ

 生命共振舞踏
 Japan
東北共振塾
スペース イグ

イグ 
 USA
Minnesota
粘菌舞踏団
道心共振塾

ガドウ 道心 
 India Dharamsala
Sound Cloud(Audio)
Pajarosonanbulo
(video)
 
Gorka
Pamela 
 Brasil


Jaime, Aia
 USA
New Orleans
先祖の囁き
オディール
 USA
South Dakota.
シャドウボディ
アダム
 Japan
一つの流れ
シブ
 Korea
ジオ 
 Colombia
 
ピラー
 Spain
サブボディ研究所
ジョナサン
 Poland
 
 カスカ
 Switzerland
ピット
サングリア デスクレータ
アスカ
Netherland
フォーリングリーブス
クリスチャン 
Netherland
 
ナターシャ 
Italy
祖先の声
キャラ 
Greece
 
アクロポディチ 
ダンスセンター

アンジェリキ
 
Turkey
オゼーク 
Finland
 
サンテリ 
 India Bangalore
 
Devanjalee 
 India Assam
サンダーン
モヌジ 
 
サブボディ出版
on アマゾン 
New
 
 舞踏革命
 
 生命共振としてのクオリア
 
からだの闇を掘る 1
 
からだの闇を掘る 2 
 
静かな家の深淵
 
Behind the Mirror
サイト内検索
英語サイト
[English]
| パメラとベルティ 
生命共振を世界に!
n



[English]

今月のビデオ

Vimeo

YouTube
Dailymotion

  ヨーロッパ
生命共振舞踏ツアー
Hungary
 
Nomadic Rhizome
at Ozora
 
車椅子舞踏2015-2019
Spain
 
異端審問官が眠りを見つける
 リタとコーボディ

夏期集中
 
 
サンギータ永遠に
リゾームリー

第18回国際ヒマラヤ舞踏祭 2019


舞踏博士 アダム

 
不確かさの網の深淵
 アレクサンダーとコーボディ
 
春夏秋冬春 イー
 
変容の背後 
アレックスとコーボディ

逃れ得ぬもの
アリエルとコーボディ
 
母はノーといった
テジャスとコーボディ
 
開幕公演
観客の義務
リプリーとコーボディ

 
 
開幕公演 
見る人の義務
 リプリーとコーボディ 

 
山崎、よみがえれ!
リゾームリー
リゾームリー
インタビュー
 
リゾーム・リーとの対話

 消失前後の何か 
リゾーム・リー
 
 
 
ビデオ講義シリーズ
 

「少女」 土方巽ソロ 解説 

 
Xによる還元と再生
 
 
透明さとはなにか
 
これまでのビデオ
2011-2016www.youtube.com/
subbodybutohschool

2010以前
www.youtube.com/
subbodycobodybutoh


今月の写真
 
 

ヒマラヤ舞踏祭
 第1回-14回 ハイライト
 
 
 
 これが共振リゾームだ

土方巽写真集 鎌鼬 
2015以前の写真
これまでの写真

 第18回国際ヒマラヤ舞踏祭
ヨーロッパ生命共振舞踏ツアー


夏期集中

ノマドリゾーム at オーゾラフェスティバル、ハンガリー
ロメス、永遠に!
サイトマップ | はじめに申し込み共振塾ジャーナルメソッド実技ガイドからだの闇共振日記多重日記ヒマラヤ道案内設備 | リ ンクブックメール
600
今日の更新
 
共振塾は年中無休!

一年中いつでも参加できます。



秋期コース 受付中!
(長期コースはほぼフル、
短期コースはまだ余裕が。
今すぐお申し込みください。
)

9月2日(月)ー12月8日(日)

第19回国際舞踏祭ヒマラヤ

11月29日(金)ー12月8日(日)

******この冬はオプションが3つ******

冬期集中コース(半日)

12月9日(月)ー2月21日(金)

Leeは年中ヒマラヤに定住してクラスをガイド。
この冬は生命共振芸術メソッドを共同探求する。


日本生命共振舞踏ツアー

12月9日(月)ー1月31日(金)
アダム一行は日本ツアー。
日本在住の卒業生たちがこれを支援。
あなたの街でもワークショップや公演を主催しませんか?


インド生命共振舞踏ツアー

12月9日(月)ー2月21日(金)

約十名の産婆がインド各地に散開し、ワークショップと、
各地の様々なアーティストと共同公演。
ジャンルを超えたネットワークを共創。


春期コース (残席9名)
3月9日(月)ー6月14日(日)

ヒマラヤでいのちの創造性を全開し、
生命共振を世界に広げよう!


申し込み・問い合わせ

 世界生命共振芸術
Hungary
 
 
 
 

Subbody=Cobody


巨大生物サブボディ=コーボディ、

ヨーロッパでノマドリゾームに

増殖中~

第18回ヒマラヤ舞踏祭で誕生した巨大怪獣、サブボディ=コーボディは、
大挙してヨーロッパへ移り、各所で踊りまくっている。
このビデオはハンガリーの
オーゾラフェスティバルでの舞踏公演の一部。
無限に変容していくノマド’リゾームは
ヨーロッパの若者に強い印象を与えただろう。

彼らは、連結分離しながら、このあと、ドイツ、イタリア、ギリシャ、
オランダ、セルビア、ウクライナなどを歴訪して、
9月半ばにヒマラヤに戻ってくる。
どんなに生長したか、今から会うのが楽しみだ。

Contact Alex:alexwynnie23@gmail.com

USA
 
 
 
 

Gadu


祝!
ガドゥ、彼の写真ギャラリーで踊る

Gallery exhibit at Form + Content Gallery


When: Saturday, 17 August 2019 from 18:00-20:00
Where: 210 N 2nd St, Minneapolis, MN 55401-1423, United States


Form + Content is pleased to announce an upcoming collaboration
between photographer Ellie Kingsbury and Gadu, a butoh performer
and Qigong master.
Ellie had taken 1500 photos of Gadu
during a special Doushin Butoh practice. On the gallery wall
she will feature a portion of these images,
while the full number will be projected onto Gadu
during a special performance at the reception.
The shot runs from August 8 - September 14,
with a reception on August 17th. D
onations for Gadu's performance will be accepted,
with proceeds going the Children of Fukushima. T
he show runs from Aug 8 - Sept 14.
The reception is August 17, 6-8pm

Contact gadu:gadu@doushinresonance.com

ヨーロッパ生命共振舞踏ツアー
Serbia
 

Adam and Subbody=Cobody


プログラム

Sesalac Butoh Retreat 2019


program

The first half of the day will be dedicated to butoh workshops. The second half of the day will be for scheduled butoh performance, butoh jam, and the occasional conference or video presentations. Performances can take place anywhere in the space. There will be video documentation.

Spontaneous performances during any gaps or off-times are encouraged!



Complete Schedule

August 19 - Monday
10 AM - 12 PM - Retreat orientation
2 PM - 4 PM - Alexandra Jane Wynn (Australia) workshop
6 PM - 7:30 PM - Polina Paula Gapo (Russia/Spain) - breathing and voice workshop
8 PM - 10 PM - butoh jam

August 20 - Tuesday
10 AM - 12 PM - Cilla Vee (USA) - Living Art workshop
2 PM - 4 PM - Cilla Vee (USA) - Living Art workshop
6 PM - 6:40 PM - Anna Kushnetova (UK) performance - 30 mins
8 PM - 10 PM - butoh jam

August 21 - Wednesday
10 AM - 12 PM - Ken Mai (Japan/Finland) workshop
2 PM - 4 PM - Ken Mai (Japan/Finland) workshop
6 PM - 6:40 PM - Carmen Lafran (Italy/Germany) performance - 40 mins
7:00 PM - 7:45 PM - Alex Wynne (Australia) & Santeri Vikström (Finland) duet performance - 45 mins
--BREAK--
9:30 PM - 10 PM - Özerk Sonat Pamir (Turkey) video presentation: "A Season for "Oblivion" - 30 mins

August 22 - Thursday
10 AM - 12 PM - Julie Becton Gillum (USA) - Workshop focus on Noguchi Taiso
2 PM - 4 PM - Julie Becton GIllum (USA) - Noguchi Taiso workshop
6 PM - 6:30 PM - Cilla Vee - butoh conference - 30 mins
6:45 - 7:00 - Bodhi Ma (Ukraine) - 15 mins - "Wish Tree"
7:10 PM - 7:40 PM - Anna Nela (Germany) performance, 30 mins
8 PM - 10 PM - butoh jam

August 23 - Friday
10 AM - 12 PM - Ozerk Sonat Pamir (Turkey) workshop
2 PM - 4 PM - Ozerk Sonat Pamir (Turkey) workshop
6 PM - 6:30 PM - Adam Koan (USA) - Himalaya Subbody Butoh conference and video presentation
6:40 PM - 7:10 PM - Alessia Mallardo (Italy) - "Medusa," 30 mins
7:20 - 7:40 PM - Suzi Cunninham (UK) performance - "SOTTO," 20 mins
8 PM - 10 PM - butoh jam

August 24 - Saturday
10 AM - 12 PM - Anna Nela Styra (Germany) - Finding butoh with rope
2 PM - 4 PM - Anna Nela Styra (Germany) - Finding butoh with rope
6 PM - 6:30 PM - Ozerk (Turkey) performance - "Silent Other" - 30 mins
7:15 - 7:45 PM - Anys Amethyst Mechkar (France) performance - 30 mins
8 PM - 9 PM - Rita Soma (Spain/Mexico) performance - "Psychotria Viridis," 30 minutes

August 25 - Sunday (FIELD TRIP - NOMADIC RHIZOME)
We will travel to a nearby scenic space (to be disclosed) and participate in nature butoh and the Subbody concept of nomadic rhizome.

August 26 - Monday
10 AM - 12 PM - Ken Mai (Japan/Finland) workshop
2 PM - 4 PM: Julie Becton Gillum (USA) - Noguchi Taiso workshop.
6 PM - 6:30 PM - Cilla Vee (USA) performance, 30 mins
6:45 PM - 7:15 - Sonja Ohnesorge (Finland) - "panness," 30 mins
8:00 PM - 10:00 PM - butoh jam

August 27 - Tuesday
10 AM - 12 PM: Cilla Vee (USA) - Living Art workshop
2 PM - 4 PM - Ken Mai (Japan/Finland) workshop
6 PM - 6:30 PM - Gora Pindi (India) performance, 30 mins
6:40 - 7:10 - Nabila Khan (India) - 30 mins
7:15 - 7:40 - Ripley Cornelison (USA) - 25 mins
--BREAK--
9 PM - 9:20 - Ken Mai (Japan/Finland) - "Sacred Dance," 20 mins

August 28 - Wednesday
10 AM - 12 PM - Ken Mai (Japan/Finland) workshop
2 PM - 4 PM - Alexandra Jane Wynn (Australia) workshop
6 PM - 6:15 - Julie Becton Gillum (USA) performance - "Butap," 15 mins
6:30 pm - 7:00 pm - Laurence Mersegair (France), "Roots", 30 mins
7:10 - 7:40 PM - Emilia Liimatainen (Finland) performance, 30 mins
8 PM - 8:30 PM - butoh jam

August 29 - Thursday
10 AM - 12 PM - Tebby W.T. RAMASIKE (South Africa) workshop
2 PM - 4 PM - Tebby W.T. RAMASIKE (South Africa) workshop
6 PM - 6:30 PM - Julie Becton Gillum (USA) conference - 30 mins
6:40 PM - 7:20 - Polina Paula Gapo (Russia/Spain) performance - "4 love" - 40 minutes
7:30 - 7:55 - Adam Koan (USA) - "Domesticated Hoopee 2.0," 25 mins
8 PM - 10 PM - butoh jam

August 30 - Friday
10 AM - 12 PM: Cilla Vee (USA) - Living Art workshop
2 PM - 4 PM - Tebby W.T. RAMASIKE (South Africa) workshop
6 PM - 6:15 PM - Margarita Tseng (Taiwan) performance - 15 min, "Now"
6:30 PM - 7:00 - Aleksander Isailović (Serbia) performance - 30 mins
8 PM - 10 PM - butoh jam

August 31 - Saturday
10 AM - 2 PM - Alexandra Jane Wynn (USA) workshop
2 PM - 4 PM - Julie Becton Gillum (USA) - Noguchi Taiso workshop.
6 PM - 7 PM - Tebby (South Africa) performance, 1 hour
7:15 - 8 PM - Nabila Khan (India) & Rita Soma (Mexico/Spain) duet - "Lucid Ghost"
8 PM - 10 PM - butoh jam

September 1st - Sunday
10 AM - 12 PM - Tebby W.T. RAMASIKE (South Africa) workshop
2 PM - 4 PM - Alexandra Jane Wynn (Australia) workshop
6 PM - 7 PM - Final piece, Himalaya Subbody Butoh performance, all Subbody performers, 1 hour
7 PM - 10 PM - butoh jam


Contact Adam:eyesofsociety@gmail.com

 世界生命共振芸術
 ヨーロッパ生命共振舞踏ツアー
Hungary
 

Gio, Aleks and Nabila


ジオ、アレックス、ナビラ

ハンガリー オーゾラフェスティバルで

パフォーマンス

29 July-04 August  Ozora Festival, Hungary

https://ozorafestival.eu/

https://www.facebook.com/Ozora.Festival.Official


Contact Gio:womandocu@gmail.com

 世界生命共振芸術
 ヨーロッパ生命共振舞踏ツアー

Adam



アダムとジュリー ワークショップ

in レイプジグ

September  5 8 - Leipzig 4 Days Butoh Workshop with Adam Koan,  Julie Becton Gillum and Anna Lena.

The early bird price is still available until 1.8.2019.
Grab as long as there are still places!

https://danserlif.wordpress.com/2019/07/15/workshop-tipp-leipzig-
4-tage-butoh-intensiv-im-september-2019/

アダムとジュリー ワークショップ

in プラハ

WORKSHOP with Adam Koan and Julie Czech Republic
.



Contact Adam

サブボディ共振塾ジャーナル
夏期集中クラス
 
 
Trailer of Subbody Butoh by Raul
 ヨーロッパ生命共振舞踏ツアー
Italy
 
 
 
 Photo at Tiruvannamalai, nature explore, photo by Saran Dashnamoorthy

Gio, Chiara


ジオ、イタリアの自然で滞在ワークショップ

Aug 24 – 31 – Piedinterra, Italy – Nature Residency Workshop with Atsa Gudmudsdottir – piedinterra@gmail.com

"Embraced by Sunset"

Come to dance nature & subbody Butoh, If you can. 
24 Aug ~ 21 Aug, In Italy. You can join partially.
(near Milan, at Piedi InTerra) 
If you are interested, contact me.
Mysterious body nature installation goes together. 
Any questions are very welcome! 
Warm resonance with love
Gio (dancingborders@gmail.com)
piedinterra@gmail.com
 





サブボディ出版
 

舞踏革命 リゾーム リー

印刷版・電子版とも、アマゾンでお求めいただけます。

印刷版 3456円 (574ページ)

アマゾン出版 ペーパーバック版へは、ここをクリック

電子版 1800円

アマゾン出版 Kindle版へは、ここをクリック


この二十年、ヒマラヤで書き続けてきた舞踏論のすべてを一冊に凝縮しました。

「舞踏は、土方巽によって、日本で誕生した。本書は、今や世界的になったその「舞踏」の本質を追究し、自らインドのダラムサラで学校を開いて実践し続けるLee(リゾーム・リー)が、その本質に「生命の共振」があることを発見し、真実、舞踏こそが人類を解放し得る方法であることを示している。その意味で、まさに本書は「革命の書」である
。」

この度、アマゾンでお手軽にお読みいただけるようになりました。 



キンデルのアプリで無料で冒頭部をお読みいただけます。 
ここをクリック
リゾーム・リーの著作リストを見る
 
 
ここをクリック